FOLLOWERS

SEBELUM TU TINGGALKAN JEJAK DULU NANTI BOLEH SAYA IKUT!!!

KAWAN2 SAYA

Thursday, January 27, 2011

Contest menangi set Sauna Diamon, Cek Tunai & 5CoNtEsT Menangi Set Hadiah Misteri....!!!


Contest menangi set Sauna Diamon, Cek Tunai & 5CoNtEsT Menangi Set Hadiah Misteri....!!!

contest diadakan di blog http://www.saunamu.com..
hadiah yang ditawarkan sangat lumayan..
jom la join ramai2,klik SINI..
contest berakhir pada 15FEB2011...
sekiranya berminat nak membeli mandian sauna saya syorkan beli la di
E-SHOP@WISH'S kerana di sini terdapat banyak jenis produk sauna seperti:-




SAUNA JADE INFRARED



























Set Sauna Jade FIR:
1. Sauna Tent
2. Remote Control
3. panel Pemanas Far Infrared
4. 2 Kayu Penegak Sauna Tent
5. Kerusi Lipat
6. Pengurut Kaki

KEISTIMEWAAN SAUNA JED FIR:
~Mudah dilipat dan dipasang serta boleh dibawa ke mana-mana
~Boleh dikawal masa antara 5-30 minit...Mengikut kemampuan anda
~Kain tebal dan kalis air
~Terdapat dalam tiga pilihan warna iaitu putih, pink dan biru.
~Paling terkini di pasaran!
~Jaminan produk selama 1 tahun.
~Terdapat dalam tiga warna menawan: pink, silver dan biru.

JADE FIR SAUNA diperbuat daripada 3 lapisan kain, di mana mengandungi pemanas infra merah. Jika di persekitaran yang sememangnya panas, sauna infra merah selalunya dibuat di kawasan terbuka dan masih memanaskan penggunanya dengan cara yang serupa, memandangkan pemanas tersebut tidak bergantung kepada cuaca yang panas, tetapi kepada cuaca yang ‘suam’ di mana pengguna pasti akan mengeluarkan peluh. Kebiasaannya, sauna ini akan ditempatkan di dalam ruang, yang membenarkan udara mengeluarkan haba dan memberikan kesan sauna tradisional. Di dalam perkataan lain, JADE FIR SAUNA menghasilkan suasana bersauna manakala pengeluar haba (heater) tersebut memberikan terapi infra merah yang sebenar.
Di dalam sauna infra merah, pengeluar haba infra merah tersebut akan mengeluarkan sinaran tenaga, yang menyerupai sinaran matahari tetapi tanpa sinaran sinar ungu yang berbahaya. Hampir semua pengeluar haba (heaters) dibuat mengikut teknologi yang dihasilkan pada tahun 1965 oleh Dr. Tadashi Ishikawa, ahli Jabatan Penyelidikan & Pembangunan Fuji Medical.

Apakah itu Infra Merah?

Sinaran Infra Merah ialah sinaran elektromagnetik dari gelombang (wavelength) yang lebih panjang dari sinaran cahaya, tetapi pendek sedikit berbanding sinaran gelombang radio. Sinaran infra merah ini akan menembusi badan, seterusnya memanaskan badan dan mengeluarkan haba melalui proses “penukaran”,
dan bukannya memanaskan udara di sekitar manusia.


Adakah selamat?
Ya, Produk JADE FIR SAUNA adalah selamat!

Produk sauna kami menggunakan haba panas yang selamat dan efektif, sama seperti sinaran panas haba matahari yang menyamankan. Sinaran panas haba adalah lebih berkesan kerana ia memanaskan tubuh badan manusia, dan bukannya udara sekitar manusia. Ini membolehkan badan manusia menyerap sehingga 93% sinaran haba panas yang disalurkan dari sauna infra merah kami.

Gelombang sinaran infra merah tersebut akan memasuki ke dalam tisu badan sehingga 45mm ke dalam. Tenaga haba yang terhasil (dari infra merah) tersebut selaras dengan sinaran tenaga haba yang dikeluarkan oleh tubuh badan manusia itu sendiri. Banyak faedah dari segi kesihatan jika manusia sering menggunakan sauna untuk menyihatkan tubuh badan mereka.

Produk sauna kami adalah sangat berkualiti dan harganya juga amat berpatutan jika dibandingkan dengan produk sauna lain di luar sana yang belum tentu terjamin keberkesanannya.

Far infrared radiation (FIR) atau Sinaran Infra Merah Jauh telah diklasifikasikan sebagai tidak berbahaya kepada manusia. Malahan, sinaran haba infra merah sering digunakan untuk memanaskan bayi yang lahir secara pra-matang di dalam inkubator hospital. Tetapi kepada mereka yang berpenyakit dan di dalam keadaan yang tidak mengizinkan tidak dibenarkan menggunakan sauna atau jika perlu menggunakannya, haruslah menggunakannya dengan amat berhati-hati kerana tidak mahu sebarang kecederaan menimpa mereka.








Nota: Klik imej untuk zoom gambar












HARGA: RM660.00 (N/P: 740.00)
PERCUMA:
Kerusi Lipat
Pengurut Kaki
Herba Aura Sauna
Penghantaran Gdex Express:
Semenanjung Malaysia: PERCUMA
Sabah/ Saraw
ak: RM70.00

1 comments:

E-SHOP @ WiSH'S said...

salam wbt, haii kaknawal dtg sini kejap ye...review n3 contest semuanya....maap ler ganggu yop, hehe...maaf jgk knawal tak sempat nak comment awal2 lg..nie baru sempat, huhuhu...sori ye. kaknawal dah dtg tp baca n3, tak comment...
ok, jalan dl ya. salam wbt...!! tkvm dear, good luck!

Post a Comment

HINGGA 2MARCH2011

HINGGA 1FEB2011

AWARD FOLLOWER

AWARD FOLLOWER ZON2U

YATSYATI.COM

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

Aku jadikan Surah Al-Quran itu Surat Cintamu
Ya Allah,
Aku jadikan nya teman hidup dimana jua ku berada...
Aku jadikan Solat, talian hubunganku denganMu
Ya Allah,
Takala rindu melanda... Bisikan Dzikir...
menjadi penawar hati ku
Ketika sujud...Aku memohon agar Kau
menerimah amalan ku...
Dalam Tahajud ku bisikan ..
Ya Allah, moga Engkau letakkan aku bersama yang Kau kasihi..
Dan panggilan pulangku...-

BLOGLARIAN

HINGGA 26DIS2010

FOLLOWER AWARD NORGADIS

Create your own banner at mybannermaker.com!

ADD BLOG GIVEAWAY

 

Template by Maya