FOLLOWERS

SEBELUM TU TINGGALKAN JEJAK DULU NANTI BOLEH SAYA IKUT!!!

KAWAN2 SAYA

Tuesday, November 30, 2010

PAPA'S BIRTHDAY CONTEST

Nak join contest simplemama,
meneka tarikh lahir her husband...
susah ni...tak pe...
teka je la ya!
jawapan saya..20NOV...
birthday ke 28...
selamat hari lahir muga dipjgkan umo dan dimurahkan rezeki selalu adanya..
jadi la suami yang soleh pendamping yang baik buat isteri dan anak2..
muga rumahtangga yang dibina bahagia hingga akhir hayat..
mengikut landasan agama Islam yang disanjungi...
GA berakhir pada 30NOV2010,jam11.59malam...
nak join jugak???
klik je link bawah ni...

Sunday, November 28, 2010

IMRAN BELATED BIRTHDAY GIVEAWAY


Sempena birthday Imran,
auntie ajak g jalan2 naik keta Chered Aura auntie je la...
ronda satu kuantan semalam...
itu je la yang mampu auntie buat untuk happy kan Imran..
happy b'day muga jadi anak soleh ya!
jadi anak kebanggaan mak ayah..
auntie nak join GA mummy Imran ni...
dia soh print gambar Imran lepas tu ambil gambar..
ni je la yang terdaya auntie buat wpun tak grand mana,leh la kan!!....
GA berakhir pada 1DIS2010..
pada kawan2 nak join KLIK SINI..





ITU INI SANA SINI-1st LUCKY DRAW


salam,pada sesiapa nak hadiah kat bawah ni,
mari join lucky draw kat blog kantanmerah..
12 hadiah disediakan,12 pemenang dicari..
Lucky draw berakhir pada 12DIS2010...
nak join klik je link kat bawah ni..
http://kantanmerah.blogspot.com/2010/11/itu-ini-sana-sini-first-lucky-draw.html

for u guys
~something crafty items ~


pen stand
depan bleh display gambar gitu



snaily pad holder


fancy pen


coaster



8 book marks

Thursday, November 25, 2010

MAMA RIFQY GIVEAWAY !!


Salam dan selamat ulang tahun perkahwinan ke2 pada 6DIS nanti,
muga rumahtangga yang dibina berkekalan hingga akhir hayat...



GA berakhir hingga 1DIS2010..
nak join dan tahu syarat2nya,
klik link bawah ni..


"SAYA NAK BANTAL ITU!!"

PENGANTIN BARU GIVEAWAY



saya nak join GA Asfiedaimpian..
dia nak bagi hadiah dari pengantin baru...
ada macam2 hadiah...
GA berakhir hingga 6DIS2010,
KLIK SINI ya!!!

KASIH SELAMANYA 1st GA


Mari join GA Hadinah,
berakhir hingga 22DIS2010,
KLIK SINI ya!!!

CONTEST:DERAIAN AIR MATAKU


Saya nak join contest Ieyza,
contest-Deraian Airmataku..
kesah ni paling sedih dalam hidup saya..
meh baca...
kesah ini mengingatkan saya pada putri saya yang ke 4,
yang telah meninggalkan saya pada pagi raya aidilfitri 1993 ketika tu usianya 3thn 2 bulan,
w.pun dah 17 tahun berlalu,
rindu sangat pada dia...dia meninggal kerana kanser mata pada usianya 2thn 8 bulan,diusia masih kecil dia telah diduga dengan penyakit yg begitu berat...
tapi masih segar dalam ingatan saya pada dia,masih ternampak dia berlari2 sama 3 org kakak dan kwn2 dipadang sekolah,masa tu saya ddk kat Quartes T.U.D.M KUANTAN,kebetulan belakang umah saya tu sekolah, disitula tempat anak2 saya bermain,masih ternampak dia bermain layang2 lps balik dari operate buang mata sebelah kirinya,tak de rasa sakit yang ada keseronokan buat dia,apa la yg kanak2 sebesar tu tahu selain bermain dan seronok penuh jerit dan tawa...
selepas buang mata kami bawa dia jalani kimoterapi dikl,bawa dia ngan 3 org lagi kakaknya dengan menaiki bas,masa tu anak2 kecik2 lagi,kereta xde...takde peruntukkan atau bantuan tapi demi anak kami redah juga la...banyak perkara sedih yg kami tempuhi masa tempoh bawa dia kekl tuk rawatan susulan ni..hampir setahun laa...4 bulan sebelum dia pergi saya disah kan mengandung anak ke5....
selepas dari rawatan kimo dia selalu demam doktor kata antibody badannya dah lemah,kami bawa gak keklinik swasta,doktor kata xleh buat pape kerana najis nya dah itam,masa tu x faham kenapa semua Dr yang kami jumpa jawapan nya sama,kenapa xnak ubatkan...kami bawa pulak ke makcik bidan yang selalu urutkan org bersalin,bila dia tgk anak kami dia diam je,cuma kata esok lusa tu baik la,bagi air jampi je...emmm makcik ni kata esok lusa baik pulak,xtau mana satu yang betul...
seminggu sebelum raya kami kena bawa dia untuk rawatan kimo yang terakhir,suami saya je yang bawa dia dengan menaiki bas,saya hanya hantar mereka keperhentian bas,masa naik bas tu dia merenung saya dengan tajam wajahnya sayu,saya tahu dia tak mahu pergi demamnya belum sembuh,lagipun rawatan kimo ni menyakitkan,habis rambut gugur,kepala dia dah botak,bas berlalu membawa suami dan putri saya...sambil melangkah lemah saya menangis sepanjang perjalanan pulang kerumah,anak2 yang lain belum bangun lagi......
pada petang raya,kami sebuk membeli barang2 tuk persiapan raya esok,kami dah sepakat tak balik raya kerana ada perselisihan antara saya dengan mertua,masa saya ddk umah mereka tuk jalani rawatan putri kami,raya di Quartes je la dengan 2-3 kawan2 yang tak balik ke kg,masa malam raya kami sedang sebok menyiapkan juadah ,putri kami menangis je,gelisah hingga tengah malam,tak tahu apa yang dia nak,kerana keletihan akhirnya kami tertidur...
esok raya juadah dah siap masak kat dapur,putri kami tengah tidor,saya dekati dia....usap2 kepala yang tajam dengan rambut yg baru nak tumbuh dan cium dia puas2...sayu tgk dia,5 minit lepas tu dia terjaga menangis dalam pelukan saya,nafasnya turun naik dengan laju,saya kejutkan suami yang lena dalam kepenatan kerana berjaga,tanpa berlengah kami bawa anak kami kehospital ditemani kawan.....
kedengaran takbir raya di sepanjang perjalanan kehospital,umat islam beramai2 kemasjid tuk menunaikan solat sunat Aidil Fitri..
sampai di hospital diusung kebilik rawatan rapi selepas seorang Dr bertanya tentang anak kami,kami disuruh menanti di luar bersama2 ngan anak yg lain,sejam lepas tu putri kami diusung ke tingakt 8 wad kanak2...anak2 yg lain tunggu kat bawah kerana tak dibenarkan naik,saya suruh anak2 ddk satu tempat dan jgn g mana2,sampai je kat atas tu,Dr kanak2 anak saya diperiksa lagi kerana tiba2 mengalami sesak nafas,kami diam tanpa bersuara,setengah jam lepas tu DR keluar,dan mengesahkan putri saya x dapat diselamatkan lagi,hilang semangat saya dibawa pergi,saya peluk suami tuk cari kekuatan...
kami masuk kebilik doktor terbaring kaku putri kesayangan kami kerana tak mampu melawan penyakitnya,...
dengan lafaz bismillahirrhmanirrahim ibu lepaskan kamu,muga kamu tenang disana,tunggu ibu nanti ya!!!
setelah semua urusan selesai kami bawa anak kami pulang,dirumah telah ramai yang menunggu kami,
semasa dihospital suami terjumpa kawan dan telah memberitahu yang anak kami dah tak de,...jadi dengan pertolongan pihak T.U.D.M anak kami telah dapat diuruskan dengan secepatnya,seingat saya hari itu adalah hari Jumaat,anak saya telah selamat disemadikan sebelum asar...
kalau Putri saya ada sekarang umor nya dah 19thn,sama besar dengan 3 org lg kakaknya,
janji Tuhan tu pasti,takkan lewat atau cepat walau sesaat pun,saya merelakan dengan ikhlas...
itu la kesah saya...
dikesempatan ini saya nak ucapkan terima kasih pada kawan2,jiran2 dan org2 yang tak dikenali yang hadir menguruskan putri saya dari awal hingga selamat disemadikan...AMIN

pada kawan2 yg nak join GA ni klik sini...
berakhir pada 25DIS2010
sebelum tu saya nak tag deqlis,nina dan elaila...

Wednesday, November 24, 2010

ANAK-ANAKKU COMEL BERGAYA CONTEST



Salam, saya nak join GA mydaniaeryati..




ni dia iman,zizan dan zizi..
saya nak tag cikanna dan nadiah..
letak saya sebagai referral anda ya!!

dah follow cite sikit tentang blog

CANTIK ITU KAMU.

Blog ini menjual pelbagai jenis tudung dan inner.
merupakan blogshop online.

blog yang baru dibuka...
semestilah ade jualan pembukaan .
meh borong tudung kat sini..
contoh shawl yang dijual termasuklah
inner syria cotton dan shawl zig zag


pe lagi jom join contest ni dulu..
due date : 15 disember 2010


CONTEST TEKA KERETA

Cuba teka kereta apa yang warna merah tu..??
jawapan saya : HONDA JAZZ
id follower : imanmom
pakai teka je tu Faryza..
harap2 mengena la ya!
sesiapa nak cuba teka jugak klik je link bawah ni...

teka sehingga 28NOV2010..

Tuesday, November 23, 2010

BUL BUL CRAFT GIVEAWAY

pemilik Bul Bul Craft Nur Hidayah buat GA..
GA berakhir pada 19DIS2010..
Klik je link kat bawah ni kalau nak join ya!!!

hadiahnya..
1)key chain flower (1pcs)
2)fabric button ( 30 pcs)
3)h/p strip english cotton (1 pcs )
4)brooch english cotton ( 2 pcs )
5)
Tiny Button (assorted shapes) (50 pcs)

CONTEST PECAH TABUNG



TEKA BERAPA NILAI SYILING DALAM BOTOL NIH?
hint no.1: syiling dalam botol ni semuanya 20sen
tekaan saya RM85.80
mari2 teka berapa duit BIONIC WOMEN dah kumpul..

tekaan berakhir hingga 26NOV2010,

klik je link kat bawah ni..

OH MY DEAR CLOSET GIVEAWAY



Oh My Dear Closet ada buat GA,
mari2 kita join,jangan tak join..
GA berakhir 22DIS2010,
klik je link kat bawah ni..

_1st GIVEAWAY-THE CHRONICLES OF YAYA-

JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!!
GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI

nak join klik link bawah ni

1st GA CIKGU CT JUNIOR

Salam diberi tanda perkenalan..
muga terjalin kemesraan yang berpanjangan..
sambil2 tu join GA yang ada disini..
hadiahnya...marbelous..
tengok je kat bawah tu!!
GA akan berakhir hingga 31DIS2010,
mari ramai2 join ya!!

Hadiah yang CT bg nie ikhlas tuk anda smua yg bertuah..
Kali nie bukan ajer hadiah pingan mangkuk cawan teko
tapi jg ada set perfume...

HADIAH UTAMA

SPECIAL GIVEAWAY

Sunday, November 21, 2010

MIYA'S BIRTHDAY GIVEAWAY



Happy B'day Miya,
hope u happy always with your family..
tq jugak buat Nadiah kerana ajak saya join GA ini..
so saya nak tag kasehainzuryn,aimaniman,shabanu..

GA berakhir pada 12DIS2010,
nak join klik link bawah ni,

CONTEST-CANTIK KASUTKU


http://salldann.blogspot.com/2010/11/contest-cantik-kasutku.html
untuk kedua kalinya join GA Sall,
Cantik kasutku...
GA berakhir hingga 12mlm,1DIS2010...
mari ramai2 join ya!!
klik je link kat atas tu!

MUSH 1st GIVEAWAY



Salam,mari ramai2 join GA Mush,
Klin link bawah ni je kalau nak join sama...
GA akan berakhir hingga tepat jam 10mlm,15DIS2010,
saya jugak nak tag cikanna,ellen dan mama zakwan...



Hadiah ???





1 x Hadiah Utama
**Topup bernilai RM30 (jika pengguna postpaid akan di bank in ke akaun anda)
**Replika cawan dari Kutu Pinggan Mangkuk
**Kupon potongan sebanyak 10% untuk pembelian secara tunai segala item yang terdapat di katalog Kutu Pinggan Mangkuk di Facebook



5 x Hadiah Saguhati
**Topup bernilai RM10 (jika pengguna postpaid akan di bank in ke akaun anda)
**Kupon potongan sebanyak 10% untuk pembelian secara tunai segala item yang terdapat di katalog Kutu Pinggan Mangkuk di Facebook






IEFADESIGN 1st GIVEAWAY WITH POCOYO



salam semua,pagi ni saya nak join GA Iefadesign,
simple je letak satu gambar sicute Pocoyo...
tu gambar yang saya sertakan,mintak ngan pakcik google,
mari ramai2 join GA ni,
kalau menang dapat hadiah


1)1pc keychain name
2)Topup bernilai RM10

GA berakhir hingga 1JAN2011,
klik je link kat bawah ni...

Saturday, November 20, 2010

SYAMILA MOHD'S GIVEAWAY




terima kasih pada Syamila atas undangannya,
mengajak saya join GA yang sedang diadakan,
sempena memperkenalkan dan promosi blognya,
yang baru sebulan guna domain,
tahniah ya!
so saya nak tag cikanna dan nadiah join sama...
GA berakhir pada 31DIS2010,

nak join klik je link kat bawah ni,

http://syamilamohd.com/2010/11/syamilamohds-giveway/

Hadiahnya pula :

Tempat Pertama : Pakaian Baby & Kanak2 yang ada di Ummi2Shoppe…blh pilih yg mana suka..sepasang/sehelai aje taw…Winking [bergantung kepada stock yang ada..]

Tempat Kedua : Sekeping Cloth Diapers – juga boleh pilih mana2 yang anda suka…[bergantung kepada stock yang ada..]

Tempat Ketiga : Satu Coolababy WET Bag – blh letak pakaian basah seperti baju mandi/cloth diapers yg dah kotor

ANNIVERSARY GIVEAWAY !!






Syarat2 nak join mudah je :


1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.. yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je..


2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.. yg takde blog korang email je ye..


3. Tag 2 org kawan anda..


2: xila


4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.. utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun.. nak wish pun leh gak.. kekeke..


5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 28 Nov nanti..

selamat ulang tahun yang ke6 ana,
muga bahagia hingga akhir hayat!!!
disamping suami dan anak2 yg soleh dan solehah..



Hadiah2 yg di tawarkan :
Hadiah utama : Size P2-M



Hadiah Kedua : Size P2-M

Cepattt.. ada seminggu je.. tarik tutup 26 Nov jam 11.59 mlm okey..

Sayangggg Koranggg...!! Muahsss.

KLIK SINI kalau ada yang nak join..

HHD BIRTHDAY GIVEAWAY




pemilik HazdiHomeDecor mencari 5 pemenang bertuah,
sempena hari lahirnya ke32 tahun,
selamat hari lahir,muga dipjgkan umo dan sehat2 selalu..
Mari ramai2 join GA ini,
berakhir pada 21NOV2010,
Klik je link bawah ni,

SAYA NAK TOPUP PERCUMA DARI BEE


Saya nak join GA Bee,dapat topup percuma la,
so saya nak tag cikanna,izzlin dan nina join sama..
mari ramai2 join GA Bee ni,
GA berakhir pada 19DIS2010,
klik je link bawah ni..

I SUPPORT NUR SOLEHAH


I SUPPORT NUR SOLEHAH
nak menang Lenovo
di
hingga 21NOV2010

Thursday, November 18, 2010

CONTEST ‘LIKE..LIKE


contest baru untuk rakan bloggers di luar sana. rasanya contest ni amat mudah sekali. korang tak perlu karang ayat, tak perlu nak fikir-fikir sangat. apa yang korang perlu buat hanyala…

syarat-syarat penyertaan seperti dibawah:-

1) LIKE facebook kami..

*di mana??? (di bahagian atas kanan blog nurulzcollection) atau layari facebook kami dengan klik logo di bawah ni..*

2) Nyatakan dari mana korang tahu mengenai contest ini …

contoh: Saya tahu contest ni dari

http://loveninasyakina.blogspot.com

3) Tinggalkan komen berserta url dan nama facebook korang di komen ini..Ini untuk memudahkan kami mengesan jejak langkah peserta contest ini.

4) Copy dan paste entri dalam ‘contest like..like’. Kemudian sebarkan contest ini ke rakan-rakan bloggers korang yang lain. seramai yang mungkin tau. sebabnya… ada hadiah yang menanti untuk peserta yang namanya paling banyak disenaraikan sebagai referral..

Hadiah dan Pemenang??

Hadiahnya ialah…RM50.00 untuk mereka yang menjadi referral teringgi dalam mempromosikan contest ni.

Pemenangnya pula akan diumumkan seminggu selepas tarikh contest ini tamat.

TARIKH TAMAT??

Contest bermula pada hari ini…14 November 2010
Contest berakhir pada …15 Disember 2010

kawan2 nak join klik je link bawah ni!!

http://www.dilahdilot.com/nurulzcollection/2010/11/14/contest-like-like/

HINGGA 2MARCH2011

HINGGA 1FEB2011

AWARD FOLLOWER

AWARD FOLLOWER ZON2U

YATSYATI.COM

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

Aku jadikan Surah Al-Quran itu Surat Cintamu
Ya Allah,
Aku jadikan nya teman hidup dimana jua ku berada...
Aku jadikan Solat, talian hubunganku denganMu
Ya Allah,
Takala rindu melanda... Bisikan Dzikir...
menjadi penawar hati ku
Ketika sujud...Aku memohon agar Kau
menerimah amalan ku...
Dalam Tahajud ku bisikan ..
Ya Allah, moga Engkau letakkan aku bersama yang Kau kasihi..
Dan panggilan pulangku...-

BLOGLARIAN

HINGGA 26DIS2010

FOLLOWER AWARD NORGADIS

Create your own banner at mybannermaker.com!

ADD BLOG GIVEAWAY

 

Template by Maya