FOLLOWERS

SEBELUM TU TINGGALKAN JEJAK DULU NANTI BOLEH SAYA IKUT!!!

KAWAN2 SAYA

Sunday, October 31, 2010

SAYA,AWAK BERBEZA...SAYA,AWAK ISTIMEWA



Baca dengan teliti dan hayati dalam hati
LELAKI

Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya.

Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin (yg ada anak pompuan ramai kena ingat ni....pastikan anak solat, tutup aurat, etc) dan dosa anak lelaki yang belum baligh.


BERATKAN?

Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggung jawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??

Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin.

Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung. Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggungnya seperti gunung dengan semut. Itu sebabnya mengikut kajian nyawa orang perempuan lebih panjang daripada lelaki. Lelaki mati cepat kerana tak larat dengan beratnya dosa-dosa yang ditanggung (ikut kajian laa...jangan percaya sangat)

Tetapi orang lelaki ada keistimewaannya yang dianugerah oleh Allah SWT. Ini orang lelaki kena tahu, kalau tak tahu kena jadi perempuan. Begitulah kira-kiranya.

WANITA :

Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki. Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya. Saksinya kurang berbanding lelaki. Menerima pusaka kurang dari lelaki.

Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.

Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya. Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri. Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tak ada pada lelaki.

Pernahkah kita lihat sebaliknya??

Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita.

Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita ?

Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya, manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan
anak-anak.

Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil).

Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita:

1. ibunya ,
2. isterinya ,
3.anak perempuannya , dan
4. saudara perempuannya.

Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini:

1. suaminya,
2. ayahnya,
3. anak lelakinya dan
4. saudara lelakinya .

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja:

1. sembahyang 5 waktu
2. puasa di bulan Ramadhan
3. taat suaminya dan
4. menjaga kehormatannya .

Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH.. .sayangnya ALLAH pada wanita ....

Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki , tetapi ingatlah wahai lelaki...kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi
pemimpin...maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya...supaya kelak masing2 lelaki dan wanita dapat pulang mengadap Allah dalam keadaan istimewa disisiNYA..

"Berpeganglah kamu sekelian dengan tali Allah dan janganlah kamu berpecah-belah, dan ingatlah nikmat Allah atas kamu, seketika kamu bermusuh-musuhan telah dipersatukanNya hati kamu semuanya, sehingga dengan segera kamu telah menjadi bersaudara dengan sebab nikmatNya.(Ali- Imran:103)

Pada hari itu (hari qiamat) manusia diberitahu akan segala yang telah dikerjakannya dan yang telah ditinggalkan. Bahkan manusia itu, anggotanya menjadi saksi terhadap dirinya sendiri, walaupun dia berperi-peri memberikan alasan untuk membela diri "

Hikmah sujud -

Sujud lega sistem pernafasan

Mungkin ramai di kalangan umat Islam tidak sedar mengenai pelbagai hikmah yang tersembunyi ketika sujud. Pada hal, kita perlu sedar bahawa tiada suatu pun ciptaan dan suruhan Allah s.w.t. yang sia-sia, malahan setiap ciptaan itu mempunyai kelebihan yang selalunya tidak terjangkau akal manusia. Manusia melakukan sujud dalam dua bentuk, iaitu sujud fizikal seperti ketika bersolat dan sujud spiritual berbentuk ketaatan kepada perintah Allah s.w.t. dan menjauhi laranganNya. Ulama mengatakan sujud ketika solat adalah waktu manusia paling hampir dengan Allah s.w.t. dan mereka menggalakkan kita bersujud lebih lama. Antara hikmah lain sujud adalah melegakan sistem pernafasan dan mengembalikan kedudukan organ ke tempat asalnya.

Bernafas ketika sujud pula boleh:

- membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit dari tempat asalnya.

- membetulkan pundi peranakan yang jatuh.

- melegakan sakit hernia. (burut)

- mengurangkan sakit senggugut ketika haid.

- melegakan paru-paru daripada ketegangan.

- mengurangkan kesakitan bagi pesakit apendiks atau limpa.

- kedudukan sujud adalah paling baik untuk berehat dan mengimbangkan lingkungan bahagian belakang tubuh.

- meringankan bahagian pelvis.

- memberi dorongan supaya mudah tidur.

- menggerakkan otot bahu, dada, leher, perut serta punggung ketika akan sujud dan bangun daripada sujud.

- pergerakan otot itu menjadikan ototnya lebih kuat dan elastik, secara automatik memastikan kelicinan perjalanan darah yang baik.

- bagi wanita, pergerakan otot itu menjadikan buah dadanya lebih baik, mudah berfungsi untuk menyusukan bayi dan terhindar daripada sakit buah dada.

- mengurangkan kegemukan.

- pergerakan bahagian otot memudahkan wanita bersalin, organ peranakan mudah kembali ke tempat asal serta terhindar daripada sakit gelombang perut (convulsions).

- organ terpenting iaitu otak manusia menerima banyak bekalan darah dan oksigen.

- mengelakkan pendarahan otak jika tiba-tiba menerima pengepaman darah ke otak secara kuat dan mengejut serta terhindar penyakit salur darah dan sebagainya.

Dari segi psikologi pula, sujud membuatkan kita merasa rendah diri di hadapan Yang Maha Pencipta sekaligus mengikis sifat sombong, riak, takbur dan sebagainya.

Dari segi perubatan, kesan sujud yang lama akan menambahkan kekuatan aliran darah ke otak yang boleh mengelakkan pening kepala dan migrain, menyegarkan otak serta menajamkan akal fikiran sekali gus menguatkan mentality seseorang. Menurut kajian, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki darah sedangkan setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal dan sempurna.

Tujuh kalimat

Sabda Rasulullah S.A.W " Barang siapa hafal tujuh kalimat, ia terpandang mulia di sisi Allah dan Malaikat serta diampuni dosa-dosanya walau sebanyak busa/buih laut "

1. Mengucap Bismillah pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2. Mengucap Alhamdulillah pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu.

3. Mengucap Astagfirullah jika lidah terselip perkataan yang tidak patut.

4.. Mengucap Insya Allah jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok.

5. Mengucap La haula wala kuwwata illa billah jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak diingini.

6. Mengucap inna lillahi wa inna ilaihi rajiun jika menghadapi dan menerima musibah.

7. Mengucap La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah sepanjang siang malam sehingga tak terpisah dari lidahnya dari tafsir hanafi, mudah-mudahan ingat, walau lambat-lambat mudah-mudahan selalu, walau sambil lalu mudah-mudahan jadi bisa, karena sudah biasa

Sekarang anda mempunyai 2 pilihan

1. Biarkan posting ini tetap dalam facebook Tok Wan. Insya Allah tidak akan ada sesuatu yang terjadi pada diri anda.

2. Share info ini ke sejumlah orang yang anda kenal dan Insya Allah ridha Allah akan dianugerahkan kepada setiap orang yang anda kirim.

AMIN.

Surah Al-Munaafiquun :
Ayat : 9
Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu lalai (lengah) kerana harta benda dan anak-anakmu daripada mengingati Allah (sembahyang lima waktu). Barangsiapa memperbuat demikian itu, maka mereka orang yang rugi.
Ayat : 11
Allah tiada akan memberi tempoh kepada seorang bila telah sampai ajalnya. Allah Maha Mengetahui tentang apa yang kamu kerjakan.

Para Ulama' berpesan untuk kita jadikan pegangan JANGAN TINGGAL/LALAI BERSOLAT, ia adalah WAJIB:

Barangsiapa meninggalkan solat Maghrib , dosanya seperti berzina dengan ibunya sendiri bagi yang lelaki dan berzina dengan bapanya sendiri bagi yang perempuan!

Jadi, apakah bezanya sumbang mahram dengan meninggalkan solat Maghrib?

Meninggalkan solat Isya' , maka Allah tidak redha ia hidup di bumi-Nya.

Bermakna, setiap langkah kita tidak mendapat pelindunganNya di dunia ini. Dan lebih malang bila kita diazab di dunia yang lain nanti (akhirat).

Meninggalkan solat Subuh akan disiksa selama 60 tahun (waktu akhirat) di dalam neraka.

Perlu kita ingat bahawa azab yang paling ringan adalah sepertimana azab yang dikenakan kepada bapa saudara Rasulullah saw yang mana apabila dipakaikan kasut dari neraka maka mendidihlah sampai ke otaknya.Selama ini kita baru dapat bayangkan bagaimana air mendidih saja.....

Meninggalkan solat Zohor diibaratkan seperti meruntuhkan Ka'abah. Kalau begitu sepanjang hidup kita ini tak payahlah berangan-angan untuk menunaikan haji.

Itu adalah suatu perkara yang amat mudah...

Satu kali meninggalkan solat Asar sama dosanya dengan membunuh 1000 orang Islam.Rasulullah saw ada menyebut, tinggalkan solat adalah Kafir yang nyata.

Yang benar itu adalah dari Allah swt dan yang kurang itu adalah dari kelemahan kita yang nyata.

Salam Ukhuwah..~

SUMBER DARI mysweetworld

Saturday, October 30, 2010

CIK ANITA SONGEH GIVEAWAY

Ini n3 stickey mode,untuk n3 baru sila scroll kebawah ya!!!






cikanna tag me,
4 this GA,tq very much...
Sempena nak merapatkan silaturrahim sesama blogger,
dan rakan alam maya,
Cik Anita nak buat GA,
insyallah makin ramai nanti kawan2 Cik Anita kan!

saya nak tag ...

GA berakhir pada 30OCT2010,
pada kawan2 yang nak join KLIK SINI YA!!!

RINA SALLEH JUARA GADIS MELAYU 3

pemenang gadis melayu 3 si Rinasalleh tu,
ushawan berjaya rupanya...


gambar kedit tuk kancilbiru..

tahniah ya rina...

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY


Saya nak join GA Nina,
GA diadakan sempena perasmian pembukaan Nina's Collections,
tahniah saya ucapkan kerana dah ada kedai online sendiri,
pasti koleksi yang ada cantik2...
muga makin bertambah rezeki dan berjaya nanti!

saya nak tag

Hadiahnya pasti lumayankan!
GA berakhir pada 1DIS2010,
jom ramai2 join GA ini,tak kena tag pun leh join,

Friday, October 29, 2010

CONTEST CUBA TEKA BERAT QAISARA

3 pemenang dicari AINIELIE,
pemilik Here I Come,cuba teka berat Qaisara..
GA berakhir pada 21NOV2010,11.59mlm,
saya nak ajak cikanna dan nadiah..
kawan2 jom ramai2 join GA Ainielie KLIK SINI YA!!!

Klue diberi pada usia 1 tahun, berat Qaisara adalah 8.7 kg.. doktor kata beratnye tak berapa cukup utk budak umur setahun time tu..huhuu..tapi..kalau tgk selera makan die kat taska skang ni, mak aiii..bersera sungguh!! tapi...die demam campak bebaru ni kan? kata pengasuh kat nursery tu, pipi die kecik sket berbanding dulu...haaa..berapa berat qaisara agaknye bulan depan..

Tekaan saya...9.55 kg,
harap2 betul la ya..

1st GIVEAWAY DARI PROKESIHATAN




3 pemenang dicari oleh Zulaikha,
pemilik http://prokesihatan.blogspot.com,
3 pemenang bertuah akan memenangi 10 keping setiap seorang FOOT DETOX,
yang akan dicabut melalui undian...
GA akan berakhir pada 31OCT2010,11.59malam.
Masih ada masa kalau kawan2 nak join,
nak join KLIK SINI YA!!!!

FIRST GIVEAWAY NOVEL

Salam 1Malaysia jugak buat MR GIDAN,
beliau nak bagi sebuah Novel kiranya menang GA yang dianjurkan,
GA sempena mempermosikan blog E-Shop beliau ini...
GA akan berakhir pada 31DIS2010...
antara novel yang dijual di E-Shop nya..









banyak lagi koleksi novel yang ada,
g la ke E-Shop Mr.Gidan barang2 lain pun ada dijual disini...


saya nak tag

Jom kawan2 yg lain memeriahkan GA ini,
KLIK SINI kalau nak join ya!

MY 1st GIVEAWAY

saya nak join GA Nuanza,
pemilik sepanjang jalan kenangan,
sempena hari lahirnya ke29 tahun,
Selamat Hari Lahir ya dik,
muga dipjgkan umo dan d murahkan rezeki selalu,
satu masa nanti dikurniakan anak2 yang ramai,
anak2 yang soleh dan solehah..
penyeri rumahtangga bersama suami...






Firstime mengenali Nuanza apabila dia menjemput saya,
menyertai GA nya ini,
terima kasih ya,
terima la kad hari lahir untuk mu,
yang tak seberapa nya ini,
Nuanza ni seorang yang peramah,
blognya bagi saya nice pandai berkata2,
punya susunan ayat buat semua rasa dekat dengannya,
penuh dengan cacatan hidupnya,
penuh dengan resepi koleksi tangannya,
sesungguhnya dia seorang yang rajin kedapur,
masakannya sedap2,wpun tak leh rasa tapi mmg sedap..
seorang yang kuat semangat,
diet yang sedang diamalkan berjaya...
akak doakan adik pasti berjaya mencari apa yang terbaik k...


GA akan berakhir pada 31OCT2010,11.59mlm
jom kawan2 join,

Hadiahnya,
tempat>> i) RM30 berbentuk top up utk seorang pemenang yg terpilih SHJ
(kalau pemenang menggunakan pascabayar, RM30 akan di bank in ke akaun org yg berkenaan.


tempat >>ii) sepasang kain cotton- 4 meter- kalau lelaki yg dpt..leh bg kat awek..bini..mak..kakak..adik..

Thursday, October 28, 2010

HADIAH HAZMAN DAH SAMPAI




Tempohari join GA HAZMAN,
dapat lah sepasang Detox foot yang dijanjikan,
malam tadi dah gunakan,,
tengoklah hasilnya..
banyak toxic dalam badan ni...

SAYA NAK TEKA BERAT BABY MAMA LIYANA

http://liyanadiabu.blogspot.com/2010/10/contest-saya-nak-teka-berat-baby-mama.html
Berapa agaknya berat baby LIYANA,
tu yang saya nak cuba teka..
tekaan saya 3.36kg...
kawan2 nak join?
mana tahu leh dapat hadiah misteri tu..
GA akan berakhir hingga baby lahir..

Wednesday, October 27, 2010

KEAJAIBAN!

Cuba renung titik hitam dalam Khalimah ALLAH itu selama sepuluh saat,
kemudian alihkan mata kedinding kosong,...
Lihat keajaibannya...
Subhanallah...
Rasa sangat kagum dengan ILUSI mata kurniaanNya itu..

apa yang saya lihat?
perkataan ALLAH tu ada kat dinding kosong tadi...
Cuba la kawan2...

Monday, October 25, 2010

1st LUCKY DRAW BY ATIE AIZAM


saya kena tag oleh Nadiah,thanks ya!
kalau tak kena tag pun pasti join GA ATIE ni,
hadiahnya best tau,laptop accessories...
Tarikh Tutup: 30 November 2010
saya nak ajak Cikanna join sama...
kawan2 jom join GA ni,
KLIK SINI YA!!!

HadiAH?????



laptop accessories
ada 10 brg dlm box ni termasuk mouse,
cable lock dan sebagainye.. :
)

Sunday, October 24, 2010

MY FIRST BLOG GIVEAWAY


Saya nak join GA HIDAYAH,
pemilik blog AKU MASIH DISINI...
antara syarat GA ni kena ceritakan,
pengalaman pahit manis mendapatkan follower,
follower saya pun tak la ramai mana,
susah jgk nak ajak kawan2 follow kita kalau blog kita biasa2 je,
kurang cerita dan tak rajin nak promote atau buat orang tertarik nak dtg lagi,
kurang daya tarikan...saya pun belum pernah buat GA,hanya join GA je,
insyallah kalau ada rezeki nak juga buat GA sendiri nanti...
kat sini saya nak ajak Hidayah dan blogger2 baru join BEN ASHAARI,
dia tengah promote menarik lebih ramai sahabat2 blogger baru untuk berkenalan..
mana tahu leh dapat kenalan yg akan follow kita..
cuba la...

GA Hidayah akan berakhir pada 20NOV2010,
jom la kawan2 join sama,
memeriahkan GA ini KLIK SINI YA!!!


Hadiahnya,
Baby Bib From IKEA
Sehelai tudung syria lycra
Coupon bernilai Rm15 dr Umi Dan JR Shoppe
Dan......satu hadiah misteri untuk cabutan bertuah!!!

JOM SHOPPING @ TOMEYKIDS.COM! GIVEAWAY



3 yang bertuah dicari oleh tomeykids.com,
harap2 leh jadi yang bertuah tu,
GA berakhir pada 31OCT2010,11.59malam,
marilah ramai2 join GA ini,
mana tahu kawan2 juga antara yang bertuah tu,
KLIK SINI YA!!!

Nama: MUHAMMAD IMAN HAKIMI
UMUR: 4 tahun 9 bulan
Nama Ibu: RAZIPAH

Saturday, October 23, 2010

GIVEAWAY - FEEL THE COSMIC

3 pemenang dicari oleh Cikgu Isza,
pemilik SEMEKAR KASIH,
jom ramai2 join GA ini,
berakhir pada 30OCT2010,
12malam

Hadiahnya:
3 botol Pyra Lightening Milk Cleanser
: Satu setiap seorang

Antara kebaikan Pyra Lightening Milk Cleanser
Membantu membersihkan kesan solekan,
kotoran, sebum dan sel kulit mati dengan berkesan.
Getaran tenaga dapat menyediakan kulit untuk proses melembut,
mencerah dan menyerikan wajah seterusnya.

TEKA TEKI DIK RIZKI

Soalannya?
Teka benda dan jawapannya....
Bendanya: BELON
Jumlahnya: 22


pagi Ahad ni saya nak join GA Sall,
teka teki dik Rizki,
saya nak ajak Lin Azlina join sama...
pada kawan2 yang tak kena ajak tu ,
KLIK SINI je kalau nak join...
GA berakhir pada 4NOV2010 4.11ptg

1st ME & MY FAMILY LUCKY DRAW!!!

Nak join GA Dina,
berakhir pada 23NOV2010,
saya nak ajak Cikanna dan Nadiah join sama,
Pada kawan2 tak kena tag tapi nak join,

1st HOTZ-MAMA CABUTAN AMAT BERTUAH

Ini n3 stikey mode,untuk n3 baru sila scroll kebawah ya!!


Tadaaaaaa.... skrg turn mummy laks nk buat lucky draw..
meh meh mari mencoba nasib.. mana tau rezeki ber-blogging kaaaannn...

1 set perfume dari Imtiyaaz Aroma fr Yusof & Zulaika
berserta tas tangan exclusive dari SyazLurve Couture Collection

Syarat-syarat Penyertaan...

  1. Anda adalah seorang blogger (means kena ada blog sendiri naa)
  2. Menetap di Malaysia, x kisah la kt Semenanjung, Sabah n Sarawak
  3. Pastu, Copy Paste jer entry nie, letak kt entri korg, wajib buat entry secara Sticky POst kt blog masing2..(Toturial camna nk buat sticky post leh study kt SINI)..
  4. sorg leh join satu entry ja taaaaauu..
  5. LEpas siap jer entri korg, korg komen jer entry nie, pastu jgn lupa letak link entry tu skali ek..
  6. Akhir skali.. jgn lupa jadik follower mummy..
  7. Tarikh tutup Lucky draw nie 23 Oct 2010 (nie tarikh utk sticky korg ek), nnt lepas tarikh nie, korg leh buang dah date tu
  8. Nanti mummy akan pilih pemenang guna menda INI
jom la kawan2 join sama,

Thursday, October 21, 2010

GIVE AWAY NAZZ@PURPLE




GA berakhir pada 12NOV2010,12pagi
kawan2 jom memeriahkan GA ni,
mana tau anda bertuah untuk memiliki hadiah yang ditawarkan...

ANN's 1ST GIVEAWAY SAPA NAK BAUCHER RM10 KFC FREE???



3 pemenang dicar oleh ANN'S,
setiap seorang akan menerima baucer kfc bernilai RM10...
akan berakhir pada 28OCT2010,jam 11.35pm..
pada yang nak juga tu KLIK SINI...





GIVEAWAY "JOM SLIM ALA ALINAC LOVER"

salam semua kawan2,
saya nak join GA ALINACLOVER,
hadiah kalau menang dapat set slimming macam kat atas tu,
GA berakhir pada 22OCT2010.12malam,
masih sempat kan!
kalau ada kawan2 nak set tu,
jom join GA ni,

kenapa saya nak produk slimming tu,
nak kurus kan badan saya yang berisi ni,
dengan faktor umur yang meningkat perlu tubuh yang slim,
senang nak bergerak cari sedikit ilmu akhirat...
harap2 leh menang nanti...

GIVEAWAY BY NUR_EIMI

Nur_Eimi nak cari 5 pemenang,
tiap seorang akan dapat 10 pack sachet teh lipton dari US,
rase boleh tahan..coz de rase oren n mango..lebih kpd mango
harap2 leh la merasa teh tu kalau menang,
berlangsung selama 10 hari,
hingga 25OCT2010,
pada yang nak merasa teh tu jom join GA Nur_Eimi ni,

LUCKY DRAW SAYA NAK COKLAT

'Create

kena tag dengan nadiah tuk join GA ini,
terima kasih!

GA Hannyskyleto,mula2 kena folo Tyka,kenapa?

kalau menang hadiahnya,

hadiah utama: sekotak cOklat ferrero rOcher
hadiah kedua : top up maxis Rm5.00
memang saya suka!!!

saya nak ajak

pada kawan2 yang nak join g SINI,
berakhir hingga 10NOV2010,4 petang,
jom ramai2 memeriahkannya!!!

"SAPE NAK HADIAH FREE DARI PARIS? =)"


kena tag ngan Nadiah ajak saya join GA ini,
terima kasih banyak2 ya!!
Jom ramai2 join NADIA'S..
pemilik
ini GA keduanya yang saya turut serta,
saya nak tag

pada kawan2 lain yang nak join KLIK SINI YA!!!
GA berakhir pada
20NOV2010,12mlm


Hadiah?
5 souveniors yang akan dipos khas oleh Farah dari Paris
dan
1 hadiah dari Malaysia+1 hadiah dari France utk entry paling kreatif.

HINGGA 2MARCH2011

HINGGA 1FEB2011

AWARD FOLLOWER

AWARD FOLLOWER ZON2U

YATSYATI.COM

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

Aku jadikan Surah Al-Quran itu Surat Cintamu
Ya Allah,
Aku jadikan nya teman hidup dimana jua ku berada...
Aku jadikan Solat, talian hubunganku denganMu
Ya Allah,
Takala rindu melanda... Bisikan Dzikir...
menjadi penawar hati ku
Ketika sujud...Aku memohon agar Kau
menerimah amalan ku...
Dalam Tahajud ku bisikan ..
Ya Allah, moga Engkau letakkan aku bersama yang Kau kasihi..
Dan panggilan pulangku...-

BLOGLARIAN

HINGGA 26DIS2010

FOLLOWER AWARD NORGADIS

Create your own banner at mybannermaker.com!

ADD BLOG GIVEAWAY

 

Template by Maya