FOLLOWERS

SEBELUM TU TINGGALKAN JEJAK DULU NANTI BOLEH SAYA IKUT!!!

KAWAN2 SAYA

Sunday, September 26, 2010

BABY RAYA BABY BERGAYA CONTEST

nak join contest IBU_BATRISYA lagi ramai yang join lagi meriah kan!!!




Nama Anak MUHAMMAD IMAN HAKIMI
Umur 4 tahun 7 bulan,
Tarikh Lahir Anak 25FEB2006
email :
nonemom@gmail.com


penaja-penaja bersama :




Create your own banner at mybannermaker.com!

berakhir 15OCT2010 (11:59 pm) nak join KLIK SINI


Hadiah

ini adalah antara hadiah yang bakal dimenangi oleh pemenang-pemenang..

fridge magnet frame...semua 10 pemenang akan dapat !

notepad, brooch kartun....paper clip

buku sticker....bolehla baby tampal satu umah nanti.

notepad and key holder..

dan...antara hadiah utama...

sepasang baju untuk tempat pertama yang pastinya...!

contoh hadiah adalah seperti dibawah, tertakluk kepada perubahan...


dan juga.....legging untuk bberapa pemenang...

update hadiah...


krayon


stationaries

BIRTHDAY LUCKY DRAW BY NAUFAL N NUREEN








nak join GA CT
sempena birthday Ct pada 8OCT2010
selamat hari lahir muga bahagia hingga akhir hayat ...

saya nak TAG

berakhir pada 25OCT2010
nak join KLIK SINI

AIRMATA SYAWAL-17 TAHUN DULU


Air Mata Syawal.......

Lagu ni memberi pengertian sgt dlm kepada insan~insan yg sgt mereka sayangi walaupun berjauhan / pun yg telah tiada...

pahit manis menyambut Lebaran bersama masih dlm ingatan..

walaupun jauh di mata tpi dkt di hati

pada saya lagu ini mengingatkan saya pada putri saya yang ke 4,

yang telah meninggalkan saya pada pagi raya aidilfitri 1993 ketika tu usianya 3thn 2 bulan,

w.pun dah 17 tahun berlalu,

rindu sangat pada dia...dia meninggal kerana kanser mata pada usianya 2thn 8 bulan,diusia masih kecil dia telah diduga dengan penyakit yg begitu berat...

tapi masih segar dalam ingatan saya pada dia,masih ternampak dia berlari2 sama 3 org kakak dan kwn2 dipadang sekolah,masa tu saya ddk kat Quartes T.U.D.M KUANTAN,kebetulan belakang umah saya tu sekolah, disitula tempat anak2 saya bermain,masih ternampak dia bermain layang2 lps baik dari operate buang mata sebelah kirinya,tak de rasa sakit yang ada keseronokan buat dia,apa la yg kanak2 sebesar tu tahu selain bermain dan seronok penuh jerit dan tawa...

selepas buang mata kami bawa dia jalani kimoterapi dikl,bawa dia ngan 3 org lagi kakaknya dengan menaiki bas,masa tu anak2 kecik2 lagi,kereta xde...takde peruntukkan atau bantuan tapi demi anak kami redah juga la...banyak perkara sedih yg kami tempuhi masa tempoh bawa dia kekl tuk rawatan susulan ni..hampir setahun laa...4 bulan sebelum dia pergi saya disah kan mengandung anak ke5....

selepas dari rawatan kimo dia selalu demam doktor kata antibody badannya dah lemah,kami bawa gak keklinik swasta,doktor kata xleh buat pape kerana najis nya dah itam,masa tu x faham kenapa semua Dr yang kami jumpa jawapan nya sama,kenapa xnak ubatkan...kami bawa pulak ke makcik bidan yang selalu urutkan org bersalin,bila dia tgk anak kami dia diam je,cuma kata esok lusa tu baik la,bagi air jampi je...emmm makcik ni kata esok lusa baik pulak,xtau mana satu yang betul...

seminggu sebelum raya kami kena bawa dia untuk rawatan kimo yang terakhir,suami saya je yang bawa dia dengan menaiki bas,saya hanya hantar mereka keperhentian bas,masa naik bas tu dia merenung saya dengan tajam wajahnya sayu,saya tahu dia tak mahu pergi demamnya belum sembuh,lagipun rawatan kimo ni menyakitkan,habis rambut gugur,kepala dia dah botak,bas berlalu membawa suami dan putri saya...sambil melangkah lemah saya menangis sepanjang perjalanan pulang kerumah,anak2 yang lain belum bangun lagi......

pada petang raya,kami sebuk membeli barang2 tuk persiapan raya esok,kami dah sepakat tak balik raya di Quartes je la dengan 2-3 kawan2 yang tak balik ke kg,masa malam raya kami sedang sebok menyiapkan juadah ,putri kami menangis je,gelisah hingga tengah malam,tak tahu apa yang dia nak,kerana keletihan akhirnya kami tertidur...

esok raya juadah dah siap masak kat dapur,putri kami tengah tidor,saya dekati dia....usap2 kepala yang tajam dengan rambut yg baru nak tumbuh dan cium dia puas2...sayu tgk dia,5 minit lepas tu dia terjaga menangis dalam pelukan saya,nafasnya turun naik dengan laju,saya kejutkan suami yang lena dalam kepenatan kerana berjaga,tanpa berlengah kami bawa anak kami kehospital ditemani kawan.....

kedengaran takbir raya di sepanjang perjalanan kehospital,umat islam beramai2 kemasjid tuk menunaikan solat sunat Aidil Fitri..

sampai di hospital diusung kebilik rawatan rapi selepas seorang Dr bertanya tentang anak kami,kami disuruh menanti di luar bersama2 ngan anak yg lain,sejam lepas tu putri kami diusung ke tingakt 8 wad kanak2...anak2 yg lain tunggu kat bawah kerana tak dibenarkan naik,saya suruh anak2 ddk satu tempat dan jgn g mana2,sampai je kat atas tu,Dr kanak2 anak saya diperiksa lagi kerana tiba2 mengalami sesak nafas,kami diam tanpa bersuara,setengah jam lepas tu DR keluar,dan mengesahkan putri saya x dapat diselamatkan lagi,hilang semangat saya dibawa pergi,saya peluk suami tuk cari kekuatan...

kami masuk kebilik terbaring kaku putri kesayangan kami kerana tak mampu melawan penyakitnya,...

dengan lafaz bismillahirrhmanirrahim ibu lepaskan kamu,muga kamu tenang disana,tunggu ibu nanti ya!!!

setelah semua urusan selesai kami bawa anak kami pulang,dirumah telah ramai yang menunggu kami,

semasa dihospital suami terjumpa kawan dan telah memberitahu yang anak kami dah tak de,...jadi dengan pertolongan pihak T.U.D.M anak kami telah dapat diuruskan dengan secepatnya,seingat saya hari itu adalah hari Jumaat,anak saya telah selamat disemadikan sebelum asar...

kalau Putri saya ada sekarang umor nya dah 19thn,sama besar dengan 3 org lg kakaknya,

setiap kali raya atau tak raya dengar lagu siti tu saya mesti teringat kan dia,tanpa sedar airmata saya mengalir...

janji Tuhan tu pasti,takkan lewat atau cepat walau sesaat pun,saya merelakan dengan ikhlas...

itu la kesah saya...

dikesempatan ini saya nak ucapkan terima kasih pada kawan2,jiran2 dan org2 yang tak dikenali yang hadir menguruskan putri saya dari awal hingga selamat disemadikan...AMIN


saya menang GA kat blog NURUL-TECIK TENIT TOMEI

Saturday, September 25, 2010

LYNN'S FIRST LUCKY DRAW


Lucky draw sempena dapat bonus,
banyak ke dapat LYNN'S...
amalan mulia nak bagi kat kawan2 tu..
5 pemenang dicari...
berakhir pada 25OCT2010,12tghri
nak join KLIK SINI ya!!!


Ada bermacam2 hadiah




Tudung lycra


~google~

Kasi topap kepada 2 orang yang bertuah...



jun gong foot detox. Kalo nak tahu lanjut, sila layari website ini yer...
Toksin kan xbagus untuk kesihatan....kena buang cepat2...2 pemenang akan dipilih yer untuk mendapat 10keping koyok kaki ni...leh pakai 5 hari...Rasailah keberkesanannya

Friday, September 24, 2010

MAMA_BALQIS 2nd GIVEAWAY



GiveAway dianjurkan oleh mama-balqis

pemilik KAU TERCIPTA UNTUKKU
bersempena
Sambutan Ulangtahun Kelahiran mama yang ke 26
selamat hari ulang tahun,muga dipjgkan umo dan dimurahkan rezeki..
bahagia hingga akhir hayat...

hingga 8OCT2010

kawan2 nak join sama KLIK SINI

CONTEST - GAMBAR KENANGAN OPEN HOUSE AIDIL FITRI 2010 (RUMAH TERBUKA)

Mood raya masih belum hilang selagi belum habis bulan Syawal ni kan? Semalam baca update dari blog kak Ina KL pasal Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) anjuran bersama eyriqazz dan beautifulnara.Sempena hargai semua pengunjung kak ina yang sudi menyokong kak ina dari dulu sehingga sekarang sehingga visitors/pengunjung blog kak ina yang telah mencecah 400,000 orang dan jugak sempena blog kak Ina akan mencecah ke usia 2 tahun pada bulan November ini... happy anniversary..
hadiah2nya pun boleh tahan,ni yang nak join jgk mana tau leh menang kan,

gambar tu diambil masa beraya kat umah pak cik belah suami di Banting Selangor,
masa tu dah banyak rumah yang kami kunjung kira ni rumah last la,dah dekat kol 12 malam,
perut dah kenyang sangat mata pun dah mengantuk,cuma leh jeling je kueh kat sebelah tu...

Blog Kak Ina ni paling best sangat bagi saya,orang nya ramah..
selalu menang hadiah dari NUff,tahniah ya kak ina,
serasa saya lah kami seangkatan menerokai alam blog ni,blog nya dah ramai pengunjung dah mencecah 400,000 orang...banyak idea2 bernas dan bermanfaat yang boleh kita kutip dari sini..
muga kak ina akan lebih berjaya dimasa2 akan datang...


Hadiah-hadiahnya ialah




HADIAH AKAN BERTAMBAH JIKA ADA YANG SPONSOR
nak tengok hadiah2 tu KLIK SINI
wah bestkan banyak betul hadiah
jom ramai2 join GA kak ina ni,
berakhir pada 22OCT2010,12tghmlm
nak join KLIK SINI...

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz dan beautifulnara.

MENANGI HADIAH LUMAYAN BERNILAI RM110!


Pemilik LIRIK LAGU,farah nak bagi hadiah bernilai RM110....

http://lirik-lagu.info/

tapi kena join GA dulu la ya!!!

HADIAH

Pemenang Pertama – Wang Tunai RM50 atau top up RM50 (maxis, celcom, digi)

Pemenang Kedua – Wang Tunai RM30 atau top up RM30 (maxis, celcom, digi)

Pemenang Ketiga – Wang Tunai RM20 atau top up RM20 (maxis, celcom, digi)

Pemenang Keempat – Wang Tunai RM10 atau top up RM10 (maxis, celcom, digi)

Pemenang Kelima – Wang Tunai RM5 atau top up RM5 (maxis, celcom, digi)

5 pemenang dicari..mana tahu bertuah kan dapat salah satu hadiah tu,

meh la join,lagi ramai lagi meriahkan!!!

nak join KLIK SINI..

berakhir hingga 3NOV2010..

banyak masa lagi...

tak salah mencubakan...

email saya : nonemom@gmail.com

Thursday, September 23, 2010

QASEHTYHA 1st GIVEAWAY

GA lagi,nak join lagi ni...
kat blog QASEH
mari la ramai2 join GA ni,
lagi ramai tambah meriahkan!!!
berakhir pada 1OCT2010,12tghri
nak join KLIK SINI ya!!

CONTEST SEPTEMBER DIBELOG PCH

nak join GA lagi ni d blog PUTERI CINTA HATI

kalau menang dapat hadiah wang tunai,
referral terbanyak pun bakal dapat hadiah,

saya nak ajak semua kawan2 yang datang berkunjung keblog saya ni join GA ni,
makin ramai makin meriahkan!!


referral saya
NADIAH

jom la kawan2 ramai2 join GA ini,

HINGGA 2MARCH2011

HINGGA 1FEB2011

AWARD FOLLOWER

AWARD FOLLOWER ZON2U

YATSYATI.COM

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

~ BISIKAN HATI HAMBANYA ~

Aku jadikan Surah Al-Quran itu Surat Cintamu
Ya Allah,
Aku jadikan nya teman hidup dimana jua ku berada...
Aku jadikan Solat, talian hubunganku denganMu
Ya Allah,
Takala rindu melanda... Bisikan Dzikir...
menjadi penawar hati ku
Ketika sujud...Aku memohon agar Kau
menerimah amalan ku...
Dalam Tahajud ku bisikan ..
Ya Allah, moga Engkau letakkan aku bersama yang Kau kasihi..
Dan panggilan pulangku...-

BLOGLARIAN

HINGGA 26DIS2010

FOLLOWER AWARD NORGADIS

Create your own banner at mybannermaker.com!

ADD BLOG GIVEAWAY

 

Template by Maya